Attack - tepelná technika

Pytania i odpowiedzi

Odpowiedzi na zadawane pytania

1. Dlaczego powinienem zakupić kocioł od tej firmy?

Pytanie:
Czym się odróżnia ta firma od firm konkurencyjnych i dlaczego bym miał kupić kocioł od tej właśnie firmy?


Odpowiedź:
W dzisiejszej sytuacji na rynku, gdy napływ producentów z zagranicy zagarnął nawet kilku renomowanych słowackich producentów kotłów,
firma ATTACK, sp.z o.o. w dalszym ciągu pozostaje w 100 % spółką słowacką, która posiada silny potencjał i oparcie na rynku słowackim 
i daleko za granicami Słowacji . Wynikiem tego są dobre jakościowo, sprawdzone produkty na poziomie światowym w bardzo dobrej cenie.
Dzięki długoletniej działalności wybudowaliśmy sobie bogatą sieć techników i organizacji, które świadczą usługi serwisowe (na terenie Republiki Słowackiej posiadamy około 550 umownych organizacji serwisowych, dla których co roku przygotowujemy szkolenia).

Mam nadzieję, że te aspekty pomogą Państwu w wyborze nowego kotła!
ATTACK, sp.z o.o.


2. Jaki typ kotła mi Państwo polecają?

Pytanie:
Jaki typ kotła mi Państwo polecają?


Odpowiedź:
Podejmując decyzję o zakupieniu nowego kotła ATTACK powinni Państwo wiedzieć:
Jaki rodzaj kotła Państwo potrzebują - kondensacyjny, gazowy, na paliwo stałe, zbiornik ciepłej wody użytkowej
Jaka wersja - ścienny kondensacyjny, ścienny atmosferyczny, stacjonarny
Jaki rodzaj ogrzewania wody użytkowej - bez ogrzewania, w zbiorniku, ogrzewanie przepływowe
Moc kotła jest określana według strat ciepła w obiekcie (przedstawione w projekcie)

ATTACK, sp.z o.o.


3. Kto mi pomoże wybrać odpowiedni produkt?

Pytanie:
Kto mi pomoże wybrać odpowiedni produkt? Kto mi namontuje kocioł, który sobie wybiorę?


Odpowiedź:
Bezpłatne usługi poradnicze w przyjemnym pomieszczeniu spółki ATTACK, sp.z o.o. są dzisiaj oczywiste, było z nich zadowolonych już wielu klientów.

Poradnictwo fachowe jak również kompletne informacje o asortymencie otrzymają Państwo w sieci partnerów ATTACK. Nasi współpracownicy na wysokim poziomie kwalifikacyjnym pomogą Państwu w dokonaniu wyboru systemu ogrzewania i polecą odpowiedni produkt.
Po zakupieniu produktu otrzamają Państwo listę techników i zakładów świadczących usługi serwisowe na terenie całej Republiki Słowackiej, z której można sobie wybrać najbliższy zakład w okolicy,
z którego przybędzie technik, namontuje produkt, nauczy, jak należy manipulować z nim i postara się o serwis gwarancyjny, jak również serwis po upływie okresu gwarancyjnego.

ATTACK, sp.z o.o.


4. Zmiana paliwa

Pytanie:
Można podłączyć kotły również na paliwo LPG?


Odpowiedź:
Tak, jest to możliwe. Nasze kotły posiadają certyfikat również na spalanie LPG. 
Należy zamienić dysze i nastawić ciśnienie robocze. Instalację niniejszą musi wykonać tylko pracownik 
przeszkolony fachowo, posiadający umowę upoważniającą do wykonywania serwisu naszych kotłów. Jeżeli jesteście zdecydowani już przed zakupieniem kotła 
że nośnym paliwem będzie LPG, kocioł można zakupić w wersji stosującej LPG. Wersja LPG jest możliwa w przypadku wszystkich ściennych 
kotłów MAXIMUS, ATTACK, COMPACT.


5. Jaka jest różnica między ATTACK DP Standard i ATTACK DP PROFI?

Pytanie:
Jaka jest różnica między ATTACK DP Standard i ATTACK DP PROFI?


Odpowiedź:
Wersja PROFI posiada, w porównaniu z wersją Standard, w przypadku kotła ATTACK DP zabudowane sterowanie elektroniczne, które potrafi 
modulować moc kotła. Jednocześnie wersja ta umożliwia podłączenie czujnika pokojowego i ustawienie temperatury 
w pokoju, po osiągnięciu której okresowo wyłączy się wentylator. Po obniżeniu temperatury wentylator włączy się automatycznie ponownie.


6. Jaka jest żywotność wymiennika DP?

Pytanie:
Z jaką częstotliwością należy dokładać do kotła DP?


Odpowiedź:
Żywotność wymiennika jest przewidziana minimalnie na okres 10 lat po spełnieniu określonych warunków:
- dozwolona maksymalna wigotność drewna
- podłączenie obwodu mieszania
-ciąg komina 


7. Z jaką częstotliwością należy dokładać do kotła DP?

Pytanie:
Z jaką częstotliwością należy dokładać do kotła DP?


Odpowiedź:
W przypadku pełnego załadowania części górnej należy dokładać 3-4 razy w ciągu dnia.
Jest to uzależnione od kilku okoliczności: żądana temperatura wody, średnica kawałków drewna, stan wysuszenia drewna ...


8. Dlaczego wentylator odciągający?

Pytanie:
Dlaczego wentylator odciągający?


Odpowiedź:
Używając wentylator odciągający podczas dokładania drewna do pomieszczenia nie ulatnia się dym, ale jest bez przerwy odciągany do komina. Wentylatora nie należy wyłączać podczas dokładania.


9. Jest częścią kotła FD 26 również ruszt ruchomy?

Pytanie:
Jest częścią kotła FD 26 również ruszt ruchomy? Z czego składa się obieg chłodzenia, które części go tworzą?


Odpowiedź:
Nie. Ruszt ruchomy jest na zamówienie.

Częścią składową obiegu chłodzenia jest rurka 6/4" w kształcie litery "S" z otworem 
na zawór termoregulacyjny STS 20. Zawór nie jest częścią składową obiegu chłodzenia, ale jest niezbędny do tego, by obieg chłodzenia działał prawidłowo.


10. Należy czyścić kocioł przynajmniej raz w ciągu roku?

Pytanie:
Należy czyścić kocioł przynajmniej raz w ciągu roku?


Odpowiedź:
Zanieczyszczenie kotła zależy od środowiska, w którym pracuje (zapylenie, wilgotność) i od jakości wody 
w systemie ogrzewania i wody użytkowej. Dlatego polecamy przy wykonywaniu regularnego przeglądu rocznego przez kwalifikowanego pracownika
problemy skontrolować i podjąć potrzebne kroki.


Produkty
Obsługa klienta
Sklep
ŚWIAT ATTACK
Obsługa klienta
Sklep
ŚWIAT ATTACK
ŚWIAT ATTACK